Mieren

Herkenning

Mieren horen tot een soortenrijke familie genaamd Formicidea, orde van de vliesvleugeligen. Ze komen op de gehele wereld voor. Ze hebben een kop, borststuk en een achterlijf. Ze hebben 6 poten en 2 antennes voor op hun kop. Mieren zijn sociaal levende dieren. Ze kunnen niet alleen leven enkel in een kolonie. In een kolonie leven een of meerdere koninginnen, werkster en mannen. Klem ongediertebestrijding kan u vertellen van welke soort u last heeft.

Levenscyclus:

Volwassen vrouwtjes of koninginnen overwinteren en leggen eitjes in het voorjaar. De witte larven komen 3 a 4 weken later uit de eitjes en worden door de koningin gevoed totdat ze verpoppen naar de witte eitjes. Deze verpoppen weer naar de werksters. Deze werkster voeden de koningin zodat die eitjes kan blijven leggen. De werkster vergroten het nest en maken de mierengangen in de grond. Tijdens de zomermaanden worden er ook mannelijke vormen geproduceerd. Deze zijn net iets groter dan de vrouwtjes en zorgen enkel voor de voortplanting. Dat gebeurd aan het einde van de zomer tijdens de bruidsvlucht. de koningin en de mannetjes vliegen de lucht in (de vliegende mieren) en bevruchten de koningin. Het gehele nest sterft af en de koningin overwinterd waarna het proces opnieuw zal starten.

Soorten:

In Nederland zijn de meest voorkomende mierensoort de wegmier, glanzende houtmier de de tropische faraomier voor. Deze laatste soort is overgekomen uit de tropen en komen enkel en alleen voor in gebouwen voornamelijk ziekenhuizen. Mieren zijn ziekteverspreiders en zorgen voor besmetting van uw etenswaren.

Bestrijding

Afhankelijk van de soort kan er een goede bestrijding uitgezet worden met professionele middelen en een professionele aanpak.

Klem ongediertebestrijding voorziet u graag van een advies! Contant klik hier!