Spinnen

Herkenning:

Spinnen iedereen heeft ze wel eens gezien. Spinnen herkent u aan de 4 paar poten en het maken van een spinnenweb. Toch maakt niet iedere spin een web. Nederland huisvest ca. 650 verschillende soorten spinnen. De soorten die veel voorkomen zijn de: kelderspin, hooiwagen, wolfspin, wespspin en de huisspin. Spinnen behoren tot de familie Araneidae ook wel echte spinnen genoemd.

Angsten:

Arachnofobie ofwel angst voor spinnen is een fobie waar mensen last van kunnen hebben. Spinnen hebben een angstaanjagend uiterlijk met die acht ogen en sterke kaken. Ondank dit zijn het ook wel plaagdierbeheersers van de natuur. Ze vangen insecten waar wij last van kunnen hebben in hun web zodat ze ons niet lastig kunnen vallen.

Bestrijding:

Spinnen mogen buitenshuis niet bestreden worden met insecticiden. Binnenhuis mogen spinnen wel met insecticiden bestreden worden als er grote overlast is. Spinnen verschuilen zich vaak in donkere, kleine ruimtes zoals spleten en kieren. Vaak zijn ze in grote getallen aanwezig. Spinnen hebben gemiddeld 100-200 eitjes per keer waardoor de populatie snel uit kan breiden. Ze huizen zich op plaatsen waar veel prooidieren aanwezig zijn. Soms is het advies dan ook om de prooidieren te bestrijden waardoor de spinnen weg zullen trekken. Klem kan u van een deskundig advies voorzien.

Spin vrij maken & houden:

Aanwezigheid van spinnen kan erg vervelend zijn. De spinnen die een web maken zorgen voor overlast. Het web hangt in een hoek en oog erg onhygiƫnisch. Vaak juist op verlichte plaatsen zoals bij een buitenlamp.

Klem ongediertebestrijding kan een een 100% biologische bestrijding buitenshuis uitvoeren. Dit gebeurd met een bestrijdingsmiddel wat ervoor zorgt dat het web van de spin niet hecht op de ondergrond. Daarnaast draagt het een geur bij zich waar spinnen een hekel aan hebben en dus vertrekken. Als u deze behandeling 2x per jaar uitvoert zullen spinnen weg blijven en heeft u geen last meet van het web en de spin zelf.

Klem ongediertebestrijding help u graag van uw spinnenprobleem af.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner1-1024x323.jpg