Vogel overlast

Vogels zijn te vinden in allerlei formaten, kleuren en hoedanigheden. Ze houden zich bezig met het bouwen van nesten en het zoeken van voedsel en halen allerlei kunsten uit.  Prachtig!

De keerzijde door aanwezigheid van vogels is: vogelpoep, nesten op

vervelende plekken, vernielingen en geluidsoverlast. Dit is onwenselijk en kan voorkomen worden door het treffen van weringsacties en vangmethodes.

Vogelnesten zijn ideale schuilplaatsen voor verschillende insecten en mijten. Is een vogelnest bewoond of zijn er jongen aanwezig in het nest zult u weinig last ervaren van deze insecten en mijten. Zodra het nest verlaten word zullen deze insecten en mijten uw woning gaan betrekken met alle overlast van dien.

Het nest zelf kan opgebouwd worden uit verschillende materialen. Isolatiemateriaal is een ideaal product om een vogelnest warm te houden. Voor onze woningen is het echter vervelend als dit nestmateriaal gebruikt word.

Vogelpoep is onhygiƫnisch, vies en kan behoorlijke aantasting geven aan gevels. Wering zal deze schade beperken en voorkomen.

Deze nadelen door aanwezigheid van vogels kunnen redenen zijn om vogels te gaan weren en verjagen van de bekende roestplaats bij u in de buurt. Klem Ongediertebestrijding kan u van informatie voorzien en heeft verschillende weringsmogelijkheden.

  • Pinnen systeem: Dit zorgt ervoor dat de vogels geen plaats meer vinden om te gaan zitten en rusten. Ze gaan op zoek naar een betere en geschiktere locatie om te rusten.
  • Wegvangen: De mogelijkheid tot het inzetten van vang acties behoord tot de mogelijkheden waarmee de vogels dus weggevangen zullen worden. Overlast opgelost.
  • Shocksystemen: Het plaatsen van shocksystemen behoord tot de mogelijkheden. De vogels vind geen rustplaats en zal dus vertrekken. Shocksystemen zijn zeer duurzaam en bieden een nette oplossing voor het vogelprobleem.
  • Optische vogelwering: Met deze techniek worden meerdere discs geplaatst die door de  vogel aangezien worden als vuur/brand.
  •  Uiteraard zal een vogel dit gevaar niet opzoeken en zal vertrekken.
  • Netten: Het plaatsen van netten zorgt ervoor dat de vogels niet meer op de plaats van bestemming kan komen en dus zal de overlast afnemen.

Om tot een goed advies te komen passend bij uw situatie is het dus van groot belang een inventarisatie te doen welke optie het beste passend is in uw specifieke geval.

Klem Ongediertebestrijding voorziet u graag van advies! Direct contact klik hier!