Overige Wantsen

Herkenning:

Wantsen zijn er in verschillende soorten, maten, vormen en kleuren. In Nederland komen er ongeveer 617 verschillende soorten wantsen voor. Wantsen lijken erg veel op kevers maar behoren tot een andere familie. Wantsen zijn te herkennen aan het driehoekige kop borststuk. De meeste wantsen zijn kleiner dan een cm groot. De grootste wants is 4 cm groot, leeft in het water en lijkt op een tak.

Vuurwants

We noemen deze wants de staafwants. De bedwants is een wants waar de mens veel hinder van kan ondervinden. Deze is dan ook apart beschreven.

Problemen:

In de zomermaanden verblijven wantsen voornamelijk buitenshuis. Als de temperatuur daalt zoeken de wantsen de warmte op binnenhuis. Wantsen kunnen tussen kiertjes van 1,5 mm groot uw woning binnen treden en zoeken daar een stabiele leefomgeving om te overwinteren. Tijdens het winterseizoen ervaart u dan ook het meeste last.

Sommige soorten stinken. Voorbeeld hiervan is de grauwe schildwants. Deze wants scheid een stinkende vloeistof uit als verdedigingsmechanisme.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is grauwe-bedwants.jpg

Als je ze dooddrukt komt deze vloeistof ook vrij. De grauwe schildwants komt in Nederland ook steeds vaker voor. In Amerika noemen ze deze stinkende wantsen ook wel “stinkbugs”

Bestrijding:

Wantsen zorgen niet voor schade aan uw materialen maar kunnen wel overlast veroorzaken. Wering van de wantsen is dan ook het beste. Mocht de plaag van dien aard zijn dat bestrijding noodzakelijk is kan er een naden en kieren behandeling uitgevoerd worden.

Klem ongediertebestrijding voorziet u graag van een advies! Contact hier!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20171027-161835-bugs-T5r_11399-1024x592.jpg